Over Rockit | grensoverschrijdend Jazzfestival | Oosterpoort Groningen

Over Rockit

Rockit is een nieuw avontuurlijk festival dat plaats vindt op ZATERDAG 10 NOVEMBER 2018, vol versmelting van genres en stijlen: van jazz tot alternatieve rock, experimentele pop tot gecomponeerde muziek. Verwacht een spannende mix van rising stars tot gevestigde namen, met pionier Herbie Hancock als inspirator. Rockit verleent namelijk zijn naam aan Hancock’s gelijknamige monsterhit uit 1983. Dit nummer was destijds baanbrekend als mix van funk, jazz, hiphop, dance en een vleugje rock.

Nieuw sterrenstelsel                                                                                                                                                            

De line-up die de Oosterpoort samen met coproducent, het North Sea Jazz Festival presenteert, bestaat uit artiesten die zich open stellen voor het onbekende. Muzikanten die een nieuw ‘sterrenstelsel’ willen betreden door jazz als uitgangspunt te nemen, maar veel verder gaan dan dat. Door bijvoorbeeld samen te werken met hiphop, pop en rockalbums en die invloeden verwerken in hun eigen projecten. Daarnaast richt Rockit zich op veelgeprezen acts binnen de internationale jazz- en muziekscene.

ROCKIT: FUTURE MUSIC
Denk bij Rockit aan dampende duo’s in de kelder die elkaar constant uitdagen, aan een intieme jazz-setting in de Kleine Zaal, aan beweging in de Foyer, aan underground met een rauw randje in de Binnenzaal en uitdagend spektakel in de Grote Zaal. Het is allemaal te vinden op Rockit: hip, eigentijds, prikkelend, grensverleggend. Kortom: future music. Houd de website in de gaten voor updates.

Miles Mosley. Fotografie: Niels Knelis Meijer