Eerste editie Rockit wordt enthousiast ontvangen! - Rockit Festival

Eerste editie Rockit wordt enthousiast ontvangen!

De eerste editie van Rockit zit er op! We zijn uiteraard benieuwd hoe je het als bezoeker hebt ervaren, maar we horen tot dusver positieve geluiden en kijken zelf met 2000 bezoekers en een fantastische line-up terug op een geslaagde eerste editie. Vanuit de pers klinken ook de eerste enthousiaste reacties, zo krijgen we vier sterren (!) van Amanda Kuyper in het NRC:
“Rockit, een nieuw muziekinitiatief van North Sea Jazz met de Groningse Oosterpoort, beloofde avontuur en leverde dat. Op diverse podia in de Oosterpoort, een locatie waar de muziek uitstekend klinken kan en waar een hecht festival te organiseren is, was het een dagje North Sea Jazz zónder keuzestress. Vol geestdrift speelden actuele jazznamen tussen elektronische muziek en jazz, rock en funk in de vijf zalen, waar – het moet gezegd – geen wachtrij te bekennen viel. En de sfeer? Als je de helft van de line-up ziet genieten bij shows van collega’s zit dat wel snor.”

Lees hier het hele artikel.

Ook Peter van der Heide van Dagblad van het Noorden kopt: Jazzfestival Rockit schot in de roos

Hij schrijft onder andere: “Met dank aan North Sea Jazz was het net alsof het wereldberoemde festival voor een dag in Groningen was neergestreken. En met achttien acts voor vijf tientjes was dit dus een buitenkansje voor de noordelijke jazzliefhebber (….).”

Jazzism post eveneens een uitgebreid verslag van Rockit, geschreven door Roland Huguenin met foto’s van Joke Schot. Overwegend positief (Een geslaagde mix van exploratieve muziek) met her een der een kleine kritische noot. Lees hier het artikel.